Els autors

Xavier Amat i Puig (Mataró, 1975). Periodista, llicenciat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha estat cap de la secció de cultura de Crònica de Mataró (1997 – 1998), redactor d’esports del diari El País (1997), locutor i redactor dels informatius de Ràdio Argentona (1997 – 1998) i cap de redacció de les revistes La Portada del Maresme i Gol Vallès (1998 – 2000). Ha estat secretari tècnic de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (2000 – 2008) i productor i redactor del programa de Mataró Ràdio La veu dels barris (2006 – 2008).

Autor, juntament amb el periodista Xavier Lorente, del llibre FC Argentona, 1923 – 1998 (1998), i coordinador, amb Francesc Castanyer, i redactor, amb quatre periodistes maresmencs més, del llibre-guia Les Tres Viles. Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac (2009).

Actualment col·labora, entre altres, amb el setmanari Capgròs, el suplement d’economia B30 i la revista Descobrir Catalunya.

Sergi Bernal (Barcelona, 1973). Llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona i especialitzat en el camp de la cartografia digital i els sistemes d’informació territorial, aficionat a la fotografia, especialment la social i la de viatges.

Ha rebut premis i reconeixements als seus treballs fotogràfics en diferents concursos i certàmens. Els seus treballs poden ser consultats a la xarxa, a www.flickr.com/sergi_bernal. Ha realitzat exposicions a Mataró i a Barcelona del seu darrer treball, La geografia humana del Gran Drac, amb fotografies de la Xina més rural. Ara enllesteix un projecte realitzat a Mataró l’any 2007, on l’autor mostra l’execució de l’obra del Parc de Mar centrant-se en la quotidianitat dels seus treballadors, i prepara un altre treball fet entre Santa Coloma de Gramenet, Barcelona i Dajla (campament dels refugiats sahrauís al desert algerià), on mostrarà la relació d’uns estudiants de secundària catalans amb el Sàhara i el conflicte del Sàhara Occidental.

Anuncis
%d bloggers like this: