Portada Veus de Mataró

Veus de Mataró. Les lluites veïnals explicades pels seus protagonistes vol ser el recull d’un seguit de fets ocorreguts a la capital del Maresme al llarg dels darrers 40 anys, narrats per aquells que els han viscut en primera persona. Són 44 entrevistes que donen idea dels molts esdeveniments que es van succeint en una ciutat com Mataró – actualment amb 120.000 habitants -, fruit de diferents interessos o maneres d’entendre el barri o el municipi. Hi intervenen des de l’alcalde que li va tocar viure des del despatx de l’Ajuntament uns moments tan trascendents com els que van tenir lloc entre els anys 1973 i 1977, fins a alguns dels principals impulsors de mobilitzacions per salvar de l’especulació edificis emblemàtics, o que no s’instal·lés al barri el sistema d’estacionament de zones blaves.

Veus de Mataró vol ser també una eina de reflexió sobre la funció de les associacions de veïns o, en un sentit més ampli, de les reivindicacions i de les lluites veïnals. Però al mateix temps també de la importància que des de les institucions es dóna als col·lectius organitzats de veïns, i com, entre uns i altres, amb punts de trobada i punts de confrontació, van teixint el dia a dia de la ciutat.

El llibre està escrit pel periodista Xavier Amat, amb fotografies de Sergi Bernal de cadascun dels personatges. És una edició de la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) i de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) de l’Ajuntament de Mataró.

Anuncis
%d bloggers like this: